Džin-tonik krafne: Donosimo recept za slasticu koja će oduševiti ljubitelje kultnog pića
Sezona krafni u ovom trenutku na samom je vrhuncu. Iako su nam dostupne na svakom koraku, u gotovo svakoj pekarnici i slastičarnici, mnogi će ipak rado napraviti i domaće krafne.
Uz klasične punjene pekmezom ili pak one s čokoladnim punjenjem, možemo pronaći recepte za razne neobične varijante krafni.
Mi vam danas donosimo onaj za krafne s glazurom od džin-tonika koje bi mogle oduševiti sve ljubiteljice tog kultnog pića, piše Zadovoljna.
Same krafne rade se na klasičan način i po tradicionalnom receptu, pune se pekmezom po želji, a nakon hlađenja preliju se glazurom.
Sastojci za glazuru
– 10 velikih žlica šećera u prahu
– 4 velike žlice džina
– 2 velike žlice tonika
– 4 male žlice soka od limuna
Priprema glazure
Sve sastojke stavite u zdjelicu i promiješajte pjenjačom ili mikserom. Glazura bi trebala biti gusta i ljepljiva. Kada se krafne u potpunosti ohlade, stavite ih na pladanj ili tanjur i po svakoj razvucite žlicu glazure.