Ovo je 10 razloga zbog kojih trebamo češće jesti češnjak, snižavanje tlaka jedan je od njih

Veliki grčki matematičar Pitagora češnjak je nazivao “kraljem začina“, ne samo zbog okusa već i zbog utjecaja na zdravlje. U narodnoj i tradicionalnoj medicini oduvijek zauzima važno mjesto.

Prije gotovo 5000 godina uzgajali su ga Asirci, Egipćani, stari Grci i Židovi, a kasnije su njegov uzgoj preuzeli Rimljani. Oduvijek se koristio u gastronomske, ali i u medicinske svrhe.

Veliki grčki matematičar Pitagora češnjak je nazivao “kraljem začina”, ne samo zbog okusa već i zbog utjecaja na zdravlje. U narodnoj i tradicionalnoj medicini oduvijek zauzima važno mjesto.

Češnjak se smatra i prirodnim antibiotikom te čuvarom imuniteta, a u prilog njegovoj snazi govori i to da može ubiti razne vrste bakterija, piše Pun kufer.

Konzumiranje češnjaka na prazan želudac pomaže u prevenciji i liječenju velikog broja bolesti, a uzimanje na pravi način čini ga prirodnim antibiotikom. Zato, neka vas ne bude previše briga ako nekom “smrdite”.

U nastavku vam donosimo deset najvažnijih učinaka češnjaka na zdravlje:

– sprječava starenje i začepljenje arterija,
– značajno smanjuje kolesterol u krvi,
– jača imunitet,
– ubija velik broj bakterija,
– vrlo je učinkovit u borbi protiv srčanih bolesti,
– snižava krvni tlak i ima protuupalna svojstva,
– prirodni je antibiotik te je učinkovit lijek za uobičajene prehlade,
– dobar je i za poremećaje živčanog sustava,
– pomaže u ubijanju štetnih stanica,
– djeluje kao antikoagulans, čime smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...