O ninskom šokolu i tradicionalnoj Šokolijadi razgovarali smo s Marijom Dejanović; Ove godine održava se 19. Šokolijada, donosimo više o tome
U vikend izdanju Ritma grada, ugostili smo direktoricu Turističke zajednice Nin – Mariju Dejanović.
Neosporno je kako ovaj mali gradić na dalmatinskoj obali krije mnoge zanimljivosti, no ovaj put govorili smo o gastronomiji. Točnije, o ninskom šokolu, specifičnom proizvodu koji se već godinama spravlja u ninskim obiteljima.
– Mnogi kada se prvi put susretnu s nazivom “šokol” nemaju pojma o čemu se radi. Vrlo često pomisle da je riječ o vrsti čokolade, govori Dejanović.
– Baš kao što su za zadarski kraj poznate delicije pršut i paški sir, tako je i ninski šokol zauzeo svoje mjesto među delicijama i ljudi ga sve više prepoznaju kao nešto posebno, dodaje sugovornica.
Ove godine organizira se 19. Ninska šokolijada, koja će okupiti niz proizvođača od kojih svatko čuva svoj izvorni recept.
Da ne bi sve otkrili, poslušajte emisiju u nastavku ili na našem SoundCloudu.