Mislite da je rižu dovoljno ubaciti u lonac i pustiti da omekša? Kakva zabluda!
![](https://i0.wp.com/www.antenazadar.hr/wp-content/uploads/2020/08/2C7A364C-C3DB-43CA-A4F8-47911E512F93.jpeg?fit=1920%2C1280&ssl=1)
Jednostavna priprema ove namirnice čini je omiljenim prilogom, ali svejedno je neki ljudi pogrešno pripremaju. Evo savjeta kako rižu skuhati pravilno te iz nje izvući maksimum okusa i kvalitete.
Prepržiti pa tek onda zakuhati
Prije svega, važno je da sirovu rižu ne stavljate u hladnu vodu jer će tako ispasti gnjecava i ljepljiva. Umjesto toga, potrebno ju je prvo malo prepržiti na ulju. Vodu zasebno zakuhajte u drugom loncu pa njome prelijte rižu. Svoj prilog začinite prema ukusu i kuhajte uz povremeno miješanje dok voda ne ispari.
Važno je pripaziti i na omjer riže i vode. Dakle, na jednu šalicu riže idu dvije šalice vode. Pri kraju kuhanja dodajte malo maslaca, koji će riži dati poseban sjaj, a okus će biti puniji, javlja Net.