Stožer objavio: “Dopušta se rad ugostiteljskih objekata u unutarnjim prostorima!”

Na konferenciji Nacionalnog stožera govorilo se o tome kako od ponedjeljka kreće rad ugostiteljskih objekata.
Članovi stožera popustili su određenim zahtjevima ugostitelja.
– Danas su objavljene upute za rad ugostiteljskih objekata. Imamo povoljnu epidemiološku situaciju, pa možemo krenuti s otvaranjem. Propisali smo stroge mjere koje se tiču higijene i fizičkog distanciranja te dezinfekcije nakon svakog gosta. Nema tu spornih elemenata, sve je ostalo isto, osim jedne razlike. Rekli smo da ćemo u rad pustiti samo ugostiteljske objekte koji imaju terase. No, kako imamo jako puno objekata koji nemaju terase, posebno mislim na restorane i one koji rade u sklopu malih obiteljskih hotela i hotela na našoj obali, donesena je odluka da će i oni moći raditi, unutra će se normalno moći posluživati hrana. Naravno, napravili smo raspored između stolova, odredili distancu kako između stolova tako i onih koji sjede na njima, objasnio je Krunoslav Capak.
Na pitanje novinarke znači li to da će oni koji imaju terase goste moći primati i u unutarnjim prostorima, kratko je odgovorio – da!