Trik od 1 kune uz koji pečeni krumpir postaje neodoljivo hrskav
Za savršeni pečeni krumpir dovoljno je par žlica palente, a kako bi bio još ukusniji poigrajte se začinima kao što je slatka ili ljuta mljevena paprika, origano, češnjak ili luk u prahu. Krumpir poslužite uz meso, ribu ili omiljenu televizijsku seriju, umjesto grickalica, donosi dnevnik.hr.
Sastojci za pečeni krumpir:
500 g krumpira
3 velike žlice palente
2 žličice mljevene paprike
sol
ulje ili svinjska mast
Priprema:
1. Krumpir operite, ogulite i narežite na četvrtine te osušite kuhinjskim papirom.
2. U posudi pomiješajte palentu, sol, papar i mljevenu papriku pa uvaljajte krumpir te ga stavite u namašćen lim.
3. Krumpir ispecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 45 minuta, odnosno dok ne postane hrskav.