Posljednji dani ljeta uz cheesecake s mangom
Ako ste ljubitelji manga, obavezno bacite oko na ovaj recept. Riječ je o mango cheescakeu od samo par sastojaka – koji se usto i ne peče.
Sastojci za podlogu
200 g mljevenog keksa
5 žlica šećera u prahu
200 g otopljenog maslaca
Priprema podloge
Sve navedene sastojke sjedinite u zdjeli pa ih prebacite u kalup veličine 26c m obložen masnim papirom.
Podlogu od keksa utisnite rukama ili špatulom u kalup i stavite u hladnjak na pola sata, a za to vrijeme napravite kremu.
Krema od manga
dva zrela manga
500 g mascarponea
5 žlica šećera u prahu (ili po želji)
500 g vrhnja za šlag
Priprema kreme
Od oba manga napravite pire tako da ga očistite i izblendate u multipraktiku ili pomoću štapnog miksera (4 žlice pirea od manga odvojite, kasnije će vam trebati za preljev).
U dobiveni pire umiješajte (ručno, ali dobro povežite) mascarpone i šećer (probajte, pa ako vam nije dovoljno slatko, dodajte još šećera).
U posebnoj zdjeli čvrsto umutite vrhnje za šlag, pa ga postepeno, miješajući špatulom dodajte smjesi od manga i mascarponea.
Dobivenu kremu stavite na ohlađenu podlogu od keksa, a na kremu stavite preljev za tortu.
Preljev za tortu
4 žlice pirea od manga
2 preljeva za tortu (dovoljna za 500 ml tekućine)
Priprema preljeva
Preljev za torte napravite prema uputi na pakiranju s time da dio vode koji piše na uputama zamijenite s pireom od manga.
Prohlađeni preljev stavite na kremu od manga, pa tortu stavite u hladnjak preko noći.
Sutradan uživajte u ovom prefinom, brzom i osvježavajućem desertu, piše portal Gastro.