Recept nedjeljom; Jednostavnija priprema od ovoga ne može – pita od tikvica i sira
Ova pita idealna je ideja za doručak, ručak i večeru, na vama je samo da odaberete doba dana.
Priprema je vrlo lagana pa je ovaj recept idealan za početnike u kuhinji – ne mogu pogriješiti.
Sastojci
250 g lisnatog tijesta
250 g tikvica
250 g svježeg sira
2 režnja češnjaka
3 jaja
sol
svježe mljeveni papar
muškatni oraščić
Priprema
Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu oko tri milimetara te ga prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Tikvice nasjeckajte na tanke kolutiće, posolite i pustite da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode. Svježi sir pomiješajte s nasjeckanim češnjakom, naribanim muškatnim oraščićem i jajima.
Posolite i popaprite te sastojke dobro izmiješajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite po tijestu, dodajte tikvice pa pecite pitu u pećnici na 170°C oko 40 minuta, pišu 24 sata.