Trik Gordona Ramsaya za savršene palačinke koje uspijevaju baš svaki put

Slavni britanski chef priznaje da se tajna dobrih palačinki skriva u dobrom receptu za smjesu, kao i pravilnom načinu miješanja mlijeka.

U svojem kulinarskom arsenalu Gordon Ramsay ima na desetke različitih recepata za pripremu palačinki – od onih običnih, slanih i slatkih do raznih začinskih fantazija od jaja, brašna i mlijeka s dodatkom egzotičnih dodataka poput kumina, đumbira i kokosa.

Uspješnost tih kombinacija ipak ovisi o dobru tijestu za palačinke. Slavni britanski chef priznaje da se savršena glatka smjesa postiže ako sve sastojke miješate pjenjačom, a mlijeko postepeno pridružujte drugim sastojcima, piše Punkufer.

Osnovni recept Gordona Ramsaya za savršene palačinke glasi;

Sastojci za palačinke

125 grama brašna
2 srednje velika jaja
300 ml mlijeka
prstohvat morske soli
1 žlica otopljenog maslaca

Priprema

1. Brašno pomiješajte sa solju.
2. Jaja istucite pjenjačom.
3. U sredini brašna napravite rupu te je ispunite smjesom jaja i dodajte otopljeni maslac.
4. Polako ulijevajte mlijeko u smjesu jednom rukom, a drugom rukom miješajte smjesu pjenjačom.
5. Pustite da tijesto malo odstoji.
6. Zagrijte tavu. Dodajte nekoliko kapi ulja pa ispecite palačinke na uobičajeni način.

Kako Gordon Ramsay priprema poznate francuske palačinke crepe Suzette, pogledajte u nastavku…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...