U novu sezonu NK Zadar ulazi s 9 novih igrača u prvom sastavu, pogledajte tko su oni

U novu sezonu Nogometni klub Zadar ući će s devetoricom novih igrača u prvom sastavu. Novo ime na vratima je Josip Bender, u obrani Franko Surać i Josip Iveljić, u veznom redu Ivan Lepinjica, Ivan Paponja i Zvonimir Begić, a u napadu Josip Majić, Tomislav Renić i Tin Matić.

Josip Bender, 23-godišnji Dubrovčanin, u Zadar je stigao iz Splita, gdje je prošle sezone bio kapetan momčadi s Parka mladeži. 20-godišnji desni bek Franko Suraćponikao je u našoj nogometnoj školi, iz koje je 2012. otišao put zagrebačkog Dinama, a u matični klub se vratio nakon četiri sezone provedene u NK Zagrebu.

Školu nogometa NK Zadar prošao je i Josip Iveljić, koji će 21 godinu napuniti u rujnu, a na Stanove stiže iz biogradskog Primorca, gdje je proveo prošlu sezonu. Iz pravca Biograda u Zadar su stigli i Josip Majić i Ivan Paponja.

24-godišnji Majić, rođen u Zadru, s prebivalištem u Benkovcu, nogomet je počeo igrati u Velebitu, dok je 21-godišnji Paponja karijeru započeo u Neretvi iz rodnog Metkovića.

Krilni napadač Tomislav Renić rođen je 1998. u Splitu, a veći je dio karijere proveo u Njemačkoj pa je tako i stigao iz FC Eisenacha. Najiskusniji u ovom društvu je uskoro 28-godišnji vezni igrač Zvonimir Begić iz Posušja, koji je stigao iz prošlosezonskog prvaka 3. HNL jug Croatije Zmijavci.

U ljetnom prijelaznom roku na Stanove su stigla i dva igrača na posudbu i to 19-godišnji veznjak Ivan Lepinjica iz Rijeke te 20-godišnji napadač Tin Matić iz varšavske Legie. Obojica su već zaigrali i u kockastom dresu, Lepinjica je triput zaigrao za U-19 selekciju, dok je Matić od U-14 do U-19 reprezentacije ubilježio 20 nasutpa i postigao 10 golova.

Josip Iveljić, Ivan Paponja, Ivan Lepinjica i Josip Majić

Foto: NK Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...