Ne bacajte koru od lubenice! Dva genijalna recepta što učiniti s njom

Ne bacajte je! Kora od lubenice može biti jednako ukusna i zanimljiva za pripremu.
Sljedeći puta kada ‘smažete’ slatku lubenicu, nemojte bacati koru, već je iskoristite za pripremu ukusnih i jednostavnih jela, idealnih za ljetno osvježenje, a mi vam donosimo dva odlična recepta.
Salata od kore od lubenice
Sastojci:
– 1 kiselo vrhnje
– 3 češnja češnjaka
– Kora od lubenice
– 1/2 krastavca
– 1 paprika
– 2-3 rotkvice
– Sol, papar
– 1 žlica maslinovog ulja
– Vinski ocat ili aceto balzamico
Postupak:
1. Koru od lubenice ogulite te odrežite eventualne ostatke od crvenog, slatkog djela.
2. Lubenicu, krastavac, rotkvicu i papriku naribajte, a češnjak nasjeckajte.
3. naribano povrće i češnjak stavite u posudu za salatu te dodajte sol, papar i vrhnje
4. Dodajte maslinovo ulje i malo octa (po želji) te sve dobro izmiješajte, spremite u hladnjak da se ohladi te poslužite uz jelo.
Hladna juha od kore od lubenice
Sastojci:
– 1 kriška kore od lubenice
– 1 manji krastavac
– 200 ml jogurta
– 1 do 2 češnja češnjaka
– 1 žlica soka od limuna
– Prstohvat kopra
– 1 Žličica maslinovog ulja
– Sol, papar
Postupak:
1. Koru od lubenice i krastavac ogulite i narežite ih na kockice.
2. Češnjak ogulite i nasjeckajte.
3. U blender ubacite nasjeckano povrće, sol, papar, limunov sok, ulje i jogurt te sve zajedno izmiksajte.
4. Juhu servirajte na tanjuru te je začinite s malo usitnjenog kopra.