Nestabilno i sparno; Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Novu veću količinu vlage naziremo u Sredozemlju kako se približava našim krajevima, a sutra će i znatnije destabilizirati atmosferu. Iako nestabilno, već danima je mnogima vruće i sparno, a zbog te vlage u zraku i ovako visoke temperature čine se i za još dodatnih 5-6 stupnjeva višima. Vjetar pomaže tek ponegdje na moru, a i kratkotrajna osvježenja koja donose lokalni grmljavinski pljuskovi danas, u četvrtak, će biti razmjerno rijetki, uz promjenjivu poslijepodnevnu naoblaku, ponajprije na sjevernom Jadranu i na istoku, donosi N1.

Novu veću količinu vlage naziremo u Sredozemlju kako se približava našim krajevima, a sutra će i znatnije destabilizirati atmosferu. Prema večeri u i tijekom noći na petak, tek prolazno nas očekuje kakav pljusak u Podravini, a zatim uglavnom suho i barem djelomice vedro. Druga priča je u Istri i na Kvarneru gdje će se skupljati sve više vlage i oblaka, a mjestimice je moguć i pljusak popraćen grmljavinom.

Past će mnogo kiše u kratkom vremenu

U petak će prijepodne biti djelomice sunčano, na istoku i vedro, ali i sve nestabilnije. Jače naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom nakon Kvarnera očekuje se u većini zapadnih predjela, osobito u gorju, a kasnije poslijepodne proširit će se i na ostatak zemlje. Pritom su, navečer i u noći na subotu, kako na moru tako i na kopnu, moguća olujna nevremena: jaki udari vjetra, munje, tuča i lokalno obilne količine kiše u svega par sati…

Osim uz nestabilnosti, vjetar u petak uglavnom slab jugoistočni, na moru umjereno jugo koje će postupno okretati na sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu buru.

Najniže temperature tijekom iduće noći slične ili malo više nego noćas. U unutrašnjosti od 14 do 18, na istoku i 19, a uz more će se temperature zadržavati na oko 20-21 stupanj.

Kiša i u subotu

Dnevna temperatura zraka bit će još viša nego danas, uglavnom od 27 do 32 stupnja. Osim što će biti vruće, neugodu će stvarati i sparina jer će se u istočnoj Hrvatskoj zbog vlage činiti kao da je i više od 35. Ipak, pljuskovi donose zamjetno osvježenje koje će se nastaviti u subotu. Bit će još kiše i grmljavine, ali tijekom subote znatno manje nego u početku padanja, a krajem dana će uglavnom i prestajati.

Razvedravanje u nedjelju

Od nedjelje se očekuje razvedravanje, ponegdje jutarnja magla i tek tu i tamo koji kraći zalutali pljusak u gorju i u Slavoniji. Ponovno sunčanije i toplije,

Stabilizacija u ponedjeljak

Kraća stabilizacija vremena nastavit će se i početkom idućeg tjedna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...