Zadrankama desetka za “predivan i nježan” rižoto s tikvicama i rikulom
Ovaj vaš curry sa sirom, ovako nabacanim unutra, nemam mi nikakvog smisla. Da ste napravili polu-tortilje s punjenjem, bio bih puno sretniji. Što to mene boli briga kako izgleda originalni recept! Hoćete reći da ste vidjele originalni recept i da to tako mora biti, a da ovo što ja govorim nema veze? Da ste se malo poigrale sa svojom maštom, da ste to malo doradile drugačije, bio bih puno sretniji, Ivan Pažanin je komentirao jelo Andreji i Barbari, pišu 24sata.
Pažanin se naljutio nakon što je kušao paneer curry s beskvasnim kruhom, odnosno njihovo ‘bezukusno’ glavno jelo. No, predjelo mladih splitskih kuharica ga je očaralo.
– Drug tanjur mi je fantastičan. Ova kapula s punjenjem mi je stvarno osvježenje, odlično. Odavno nisam probao ovako ukusno predjelo, taj balans okusa, gorčine i kiseline iz kapule, punjenje. Ma, odlično – istaknuo je, a s njime se složio i ostatak žirija.
Mateja Domitrović Sabo svoju je desetku dodijelila Zadrankama, i to za njihov ‘predivan i nježan’ rižoto s tikvicama i rikulom koji ‘pršti okusima’ te ‘neodoljive’ proljetne rolice i pohani sir, a s kojima se Pažanin baš i nije oduševio. Bile su mu ‘suhe i teške’, a sir im je izgorio, pa je Loreti i Ivani dao svega šest bodova.
Mate Janković je, pak, nagradio Nikolinu i Otta za ‘najbolju paštu’ koju je jeo u showu. Tortelini s bundevom izazvali su brojne epitete žirija, no samo je Mate okrenuo desetku.
– Oni su radili mini varijantu tramezzina, oda ga ispohati, pa uvaljati u parmezan. Kao, to ništa nema smisla. A, ustvari, itekako ima smisla! Moram također reći da me skoro nikako nije toliko oduševilo kao taj tramezzin, a bolju tjesteninu još nismo imali prilike jesti u showu. Oprostit ću sitne pogreške u rižotu. Ali kad imam ovako visoko postavljena dva tanjura, moram dati desetku – rekao je Mate koji upravo dobio ideju za sutrašnji ručak.
Nikolina i Otto ovakvim su komentarima dobili krila. Mogu li zadržati prvo mjesto na ljestvici ukupnih bodova?