Grupa Emanuel završila sa snimanjem novog singla “Kako divno ime”

Grupa EMANUEL završila je sa snimanjem novog singla “Kako divno ime“. Ova grupa je jedan od najpopularnijih bandova i dobro poznata grupa onima koji prate scenu kršćanske glazbe u Hrvatskoj. Gosti su mnogih festivala, susreta mladih, duhovnih obnova i često prisutni u programu televizija i radio postaja.

Dolaze iz Velike Gorice, a za sebe kažu da su zaljubljenici u kršćansku glazbu pa sukladno tome samo nju i sviraju. Sastav je osnovan 2001. godine i djeluje u župi bl. Alojzija Stepinca gdje redovito prati sve oblike bogoslužja u svojoj zajednici.

Krajem 2006. godine sastav je objavio prvi autorski album. ON MOJ JE BOG sadrži trinaest uspješnica koje su obilježile dotadašnji rad grupe. Radi se o uglavnom autorskim pjesmama i nekoliko svjetski poznatih hitova. Na albumu je radila vrhunska glazbena ekipa, a ostvarene su i glazbene suradnje s jednim od najpoznatijih svjetskih gitarista Tommy Emmanuelom, Massimom Savićem, poznatom američkom pjevačicom Mayom Azucenom i “pionirom” popularne duhovne scene u Hrvatskoj Ljubom Vukovićem.

Nakon prvog albuma usljedili su vrlo zapaženi koncerti diljem zemlje, a posebno ističu nastupe na kojima su pozornicu djelili sa planetarno popularnim izvođačima; Kutless, London community gospel choir, Sarah Kelly, Fireflight, Hillsong London…

Godinu kasnije usljedio je još jedan album, VENIMUS ADORARE EUM. Radi se o božićnom albumu koji stilski i zvukovno prati onog prethodnog. Sadrži jedanaest tradicionalnih domaćih i inozemnih pjesama. I na tom materijalu radila je ista ili slična provjerena glazbena ekipa koja se stvarala i prvi album, a ovoga puta na albumu gostuju Boris Ćiro Gašparac i Maya Azucena sa svojim back vokalima. Zanimljivi i dinamični aranžmani u potpunosti su osvježili božićne standarde i donijeli im potpuno novi doživljaj.

Godine 2009. s pjesmom “Najbolji prijatelj” pobjeđuju na jednom hrvatskom festivalu duhovnih pjesama što je bila vrlo dobra najava albuma koji je tada bio u pripremi. U tom periodu sastav čini stilski zaokret i okreće se popularnom “worship” zvuku po uzoru na izvođače ovog glazbenog žanra s područja Velike Britanije, SAD – a i Australije. Krajem 2010. godine objavljuju live album NAJVEĆI DAR na kojem su se našle obrade i prepjevi poznatih svjetskih hitova: Hosana (Hosanna by Brooke Fraser), Spasenja moć (Mighty to save by Reuben Morgan), Najveći dar (Greatest gift by Peter Wilson & Matt Redman), nekoliko skladbi istaknutih domaćih autora Brune i Vesne Lincender, Marije Lacković i člana grupe Dražena Pavina. Grupa često komunicira i surađuje sa poznatim i svjetski priznatim autorima kršćanskih pjesama što je uvelike doprinjelo razvoju zvuka i kvalitete koju danas pružaju. Osim publike to je prepoznala i njihova tadašnja izdavačka kuća Bono Records koja grupu prati i dugi niz godina i prije službene suradnje.

Uslijedio je i četvrti album, krajem 2013. godine.

LJUBAV je još jedan “worship”, live album, ovoga puta u akustičnim izvedbama. Jednostavnost i toplina ovih aranžmana donose malo drugačiju atmosferu od one na koju su naviknuli slušatelji benda. Zvuk je prilagođen uvjetima izvođenja u sakralnim objektima; kapelama i crkvama na misama, klanjanjima i drugim oblicima bogoslužja. Album sadrži trinaest popularnih, domaćih i stranih slavljeničkih pjesama.

Novi iskorak Emanuel čini potkraj 2014. kada potpisuje ugovor s najvećom hrvatskom izdavačkom kućom Croatia Records, nakon kojeg sastav bilježi veliki napredak u ispunjavanju medijskog prostora. Krajem 2016. godine objavljaju i svoj peti album.

SVAKE SLAVE DOSTOJAN je studijski “worship” album koji donosi vrlo “živu” atmosferu, pruža istinski doživljaj i prisutnost Božjeg Duha. Sadrži dvanaest vrhunskih obrada i nekoliko novijih Emanuelovih autorskih pjesama. Na ovom albumu bend postiže željeni worship zvuk, a zahvaljujući jakom produkcijskom timu probija dosadašnje granice domaće duhovne glazbe. U prvom tjednu nakon objave ovaj je album bio najprodavaniji nosač zvuka u Republici Hrvatskoj prema izvještaju Hrvatske Diskografske Udruge.

Sastav trenutno broji devet članova u koncertnoj postavi, te još skoro toliko članova koji sudjeluju izvedbama na programima unutar župne zajednice. Emanuel želi na suvremeni način približiti Boga Biblije generaciji kojoj su poslani.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...