Ante Gotovina nije došao na komemoraciju za Praljka zbog poslovnih obaveza!?

Unatoč informacijama da niti jedna od relevntnih političklih stranaka neće poslati izaslanike, kao ni HDZ, komemoraciji za generala Praljka je nazočio aktualni ministar branitelja iz redova HDZ-a Tomo Medved, Vladmir Šeks, Zdravko Tomac, Andrija Hebrang, Luka Bebić, Mijo Crnoja, Pero Kovačević, Miroslav Tuđman, Marko Perković Thompson,  Milijan Brkić i Nadan Vidošević.

Prema informacijama reportera s terena, zbog poslovnih obaveza komemoraciji nije nazočio general Ante Gotovina, a na njoj bi se trebali pojaviti Mladen Markač, umirovljeni general Ivan Čermak, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Na početku komemoracije glumac Dragan Despot izrecitirao je Gundulićevu ‘Himnu slobodi’, a nazočnima se obratio Miroslav Tuđman i kazao kako je Praljak bio čovjek za kojeg je siguran da mu nitko neće biti ravan. “Njegov zadnji čin nije bio teatralna gesta niti bijeg za svoje čine niti potez očajnika koji u depresiji bježi od kazne. Njegova poruka kristalno je jasna: Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu”, kazao je Tuđman, piše RTL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...