Poduzetnici za adventske kućice platili skoro 700.000 kuna

Trošak održavanja zadarskog Adventa u najvećem djelu pokrivaju tvrtke iz realnog sektora koje su masno platile 30 dnevno iznajmljivanje adventskih kućica. Devetnaest poduzetnika iz Zadarske županije, Zagreba, Sinja i Vrlike u proračun grada Zadra uplatit će 695.732 kune.

Na predstavljanju Adventa rečeno je kako je ukupan troška organiziranja 1,1 milijuna kuna, te kako se na Advent troši najviše sredstava namijenjenih za turističku promidžbu. Sada je očigledno kako najveći dio toga plaća privatni sektor, što obično na tiskovnim konferencijama predstavnici javnog sektora ne ističu.

Na dva natječaja za najam adventskih kućica pristiglo je ukupno 86 ponuda. Najviši iznos koji je plaćen za najam kućice jest 46.500 kuna, a najniži 18.500,50 kuna.

Natječajem su najam kućice dobili: Manufaktura okusa j.d.o.o. iz Zadra, Uma vida d.o.o. iz Zadra, suvlasnicima z.u.o. „Arkada“ iz Zadra  Branki Bajlo i Boris Bajlo, Teatro  j.d.o.o. iz Zadra, vlasnik obrta „Pero” iz Zapuntela Branislav Perač, D.S. projekt d.o.o. iz Zadra, vlasnik obrta „Karuba” iz Zadra, High Class j.d.o.o. iz  Benkovca, Ivana Surać vlasnica obrta „Lav” iz Murvice, Natus d.o.o. iz Zadra, Jerković d.o.o. iz  Karina Gornjeg Ivo Kurtin, Here 4 You  j.d.o.o. iz  Zadra, Dalmacija Transfer j.d.o.o. iz Zadra, Taxi Danijel d.o.o. iz Zadra, vlasnik Obrta „Taxi Stipe” iz Zadra Stipe Budanović, vlasnik obrta „Season” iz Paljuva Ante Pedić, Flies  j.d.o.o. iz Zagreba, vlasnica Obrta „Žana” iz Vrlike Veselinka Lelas, Convallis d.o.o. iz Zadra, Ispeci pa reci  j.d.o.o. iz Sinja i Zadarska pivovara d.o.o. iz Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...