Maćehinski odnos Grada prema lokalnom IT sektoru, majčinski prema zagrebačkom !?

Ukupno 37.785 kuna plaćena je internet stranica www.zatostovolimzadar.hr koja od svog puštanja nikada nije bila u potpunosti funkcionalna. Riječ je o web stranici na koju sva prava pridržava Grad Zadar, Upravni odjel za razvitak otoka i zaštitu okoliša. Navedeni iznos plaćen je većim djelom iz proračuna Grada Zadra, a manji je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Problem na stranici jest nefunkcionalna tražilica koja ne radi od prvog dana. Stranicu je radila tvrtka Hauska i partner i Zagreba.  Kako stranicu nije radila zadarska tvrtka, tako ni zadarska tvrtka ne radi na njenom održavanju i ažuriranju. Za taj posao izabrana je također tvrtka iz Zagreba, Hand studio, kojoj Grad mjesečno plaća  625,00 kn s PDV-om.

IT sektor u Zadru realno gledano još uvijek je u povojima, ali postoje jake tvrtke koje bi posao izrade navedene stranice sigurno napravile bolje. Također drugo pitanje je kako će se IT sektor razvijati u Zadru kada sam Grad posao daje zagrebačkim tvrtkama umjesto domaćim?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...