Danas je blagdan sv. Mihovila, Galovac slavi

Danas je 29. rujna, a za one koji revno prate kalendare to znači Svjetski dan srca, Dan hrvatske policije, dok Katolici slave arkanđele Mihaela, Gabrijela i Rafaela. Službeno je danas blagdan Sv. Mihovila, što znači da Općina Galovac slavi svoj dan.

Općina je svoj službeni program održala još prije dva dana (zanimljivo, i zadarska policija je svoju proslavu odlučila održati u srijedu), a danas se u Galovcu fešta uz nastup grupe Kanela ispred Osnovne škole s početkom u 21 sat.

Današnja proslava možda označi i godinu bolje sreće za Galovac koji je napokon dobio društveni dom u staromu mlinu u kojega je do sad uloženo 700 tisuća kuna. Sredstva su osigurali Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Općina Galovac, a društveni dom sada čeka opremanje i uređenje okoliša koje će isto tako financijski opteretiti ionako osiromašenu Općinu.

Spomenuto financijsko stanje Općine i dalje je teško zbog ovrhe u visini pola milijuna kuna, vođenja 18 sporova ukupno “teških” gotovo 5 milijuna kuna, a trenutni načelnik Marin Gulan nikada ne propušta istaknuti da su gotovo svi današnji problemi ove ravnokotarske općine nastali za vrijeme vlasti Slavka Šare, bivšeg načelnika.

 

Neki će reći da je nešto i u mentalitetu Galovčana o kojima postoje nebrojeni vicevi i dosjetke, ali slobodno se razuvjerite večeras na fešti u selu gdje su dobri ljudi uistinu uvijek dobrodošli.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...