Četvrti zadarski Taste and Travel donosi novitete u već tradicionalan gastro-turistički koncept festivala
U Arsenalu je predstavljen program četvrtog izdanja Taste and Travel festivala 2017. Od 21. do 28. kolovoza u Zadru tijekom navedenog gastro – turističkog događaja Zadrani i njihovi gosti moći će se upoznati s prehrambenim novitetima, hrvatskim delicijama, ukusnim pivima i raznim drugim iznenađenjima.
O Festivalu su govorili Karlo Vulin, ispred organizatora, konferencija E@T:Food in the digital age i Jakov Kolega, ispred organizatora, Craft Beer, Proizvodi hrvatskog sela.
Podsjetimo, mladi i perspektivni, željni rada i realizacije vlastitih ideja okupili su se još za vrijeme studiranja i odlučila pokrenuti Festival. Posjetitelji su odlično reagirali na Craft Beer i predstavljanje proizvoda hrvatskog sela.
Prema riječima Jakova Vulina u Hrvatskoj se zbiva Craft Beer revolucija tako da će se do sada na Festivalu predstaviti najveći broj proizvođača, preko 20 mikro pivovara.
Nadalje, kako navodi Vulin Festival spaja moderno i tradiciju, a ove godine na Sajmu proizvoda hrvatskog sela predstavlja se 35 izlagača od Slavonije, Istre do Dubrovnika. Naglasak je da nema prodaje samo razgovor s proizvođačima i upoznavanje s najboljim autohtonim proizvodima.
Taste and Travel festival koji se do sada pokazao vrlo uspješnim, ove godine unosi novine. E@t: Food in the digital age, nova je zanimljiva konferencija koja nudi uvid u budućnost hrane i industrija povezanih s hranom iz kuta gledanja svjetskih i domaćih stručnjaka. Konferencija dolazi u Hrvatsku i Zadar prvi put. Zanimljiva konferencija, na koju predavači dolaze iz cijelog svijeta, održat će se u zadarskom Arsenalu 25. i 26. kolovoza. Predstavit će inovacije u prehrambenoj industriji te trendove koji će oblikovati budućnost hrane.
Cilj konferencije E@t je stvoriti mrežu mladih, inovativnih ljudi čije će ideje mijenjati prehrambenu industriju. Četiri tematske cjeline, Hrana kao posao, Inovacije, Trendovi te Hrana u kontekstu javnog dobra, bit će podijeljene po sektorima zanimljivim za sudionike iz pojedine grane prehrambene industrije i povezanih industrija. Konferencija će tako na jednom mjestu okupiti mlade inovatore te opinion makere i influencere iz industrije ali i potencijalne ulagače koji mogu mladima omogućiti povezivanje s tržištem te osigurati da dobra ideja postane stvarnost.
Četvrto izdanje višeosjetilnog Taste and Travel festivala održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Generalni partner projekta je HEP. Partneri projekta su Falkensteiner Resort Punta Skala, Ilirija d.d., te Turistička zajednica grada Zadra.