Modrić: “Ako je itko ovo mogao učiniti, onda je to Real Madrid”

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić, koji je u subotu s Real Madridom osvojio treći naslov prvaka Europe, rekao je da ovo bila jedna od najboljih sezona u povijesti 115 godina starog kluba dok je vezni igrač Mateo Kovačić odbio razgovarati s novinarima, piše tportal.

– Presretan sam, zaslužili smo ovo. Odigrali smo fenomenalnu utakmicu posebno u drugom poluvremenu gdje Juveu nismo više dopuštali da igra kao u prvom prvom poluvremenu. Nakon prvog gola, u prvom poluvremenu, bili smo se previše povukli no u dugom dijelu smo izašli visoko, radili presing ne dopuštajući im da igraju. To je bilo ključno, izjavio je Modrić podno stadiona u Cardiffu. Veznom 31-godišnjem igraču bio je ovo treći osvojeni naslov Lige prvaka nakon Lisabona 2014. i Milana 2016.

– Svaka od tri osvojene Lige prvaka je slatka, svaka titula je bila posebna, ova je pak specijalna jer ulazimo u povijest Lige prvaka kao prva ekipa koja je uspijela obraniti naslov, istaknuo je Modrić. ‘Ako je to netko mogao učiniti, onda je to Real Madrid’, dodao je. On je time postao prvi hrvatski nogometaš s tri naslova prvaka Europe.

– Sretan sam zbog toga. Sezona je bila fenomenalna, bila je teška, ali napokon smo osvojili to prvenstvo koje nas je mučilo već pet godina i uz to obranili naslov prvaka Europe pa mislim da je ovo jedna od najboljih sezona u povijesti kluba, rekao je.

Real Madrid osnovan 1902. godine došao je u subotu do svog dvanaestog naslova najboljeg na kontinentu, a proslava u Madridu zakazana je za nedjelju navečer. Igrači će izaći na svoj stadion Santiago Bernabéu s peharom te pozdraviti publiku, a nakon toga će nastaviti proslavu na trgu Cibeles u centru grada, tradicionalnom mjestu proslava uz spomenik rimske božice plodnosti i ispred gradska vijećnice. Primit će ih gradnonačelnica Madrida kao i predsjednica regije Madrida, baš kao i prošli mjesec poslije osvajanja prvenstva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...