Ispadne vam bljutavo ili zagoreno? Evo kako ispeći najukusnije povrće na roštilju
Vrući ljetni dani zahtijevaju lakšu prehranu obogaćenu raznovrsnim povrćem, onu koja obiluje vodom i vlaknima te je brzo probavljiva, a ima li išta bolje od brzinskog roštilja nakon kupanja, na koji ćete poslagati svježu ribu i slasno povrće. Sve što trebate napraviti je oprati povrće, nauljiti ga maslinovim uljem i posoliti. Ovo pravilo vrijedi baš za svako povrće, no želite li kuhati poput pravog profesionalca, vrijedi znati i nešto više. Evo kako pravilno začiniti svako povrće i koliko ga dugo peći.
1. Rajčica vrste talijanska šljiva – prerežite četiri velike rajčice napola po dužini i pecite ih tri do pet minuta sa svake strane. Zatim ih pospite s dvije žličice nasjeckanog korijandera te s dvije žličice sitno nasjeckanog mladog luka.
2. Paprike – uklonite peteljku i očistite ih od sjemenki. Izrežite ih po dužini na osam jednakih dijelova i pecite šest do osam minuta sa svake strane. Prelijte ih žlicom balzamičnog octa i žlicom kapara.
3. Patlidžan – narežite patlidžan na centimetar široke ploške (poprečno) i pecite četiri do pet minuta sa svake strane. Prelijte ga žlicom balzamičnog octa te dvjema žlicama nasjeckane mente.
4. Tikvice – prerežite po dužini četiri srednje velike tikvice na centimetar i pol debele ploške. Pecite ih pet minuta sa svake strane te ih pospite žlicom naribane narančine kore.
Više pročitajte na Tportalu.