Danas finale 10. likovne kolonije Maj 2017 Turanj

U organizaciji SKD Lipa Zadar , kolonija je od 15. do 19. svibnja okupljala umjetnike slikare iz društava Slovenaca  „Slovenski dom“ (Zagreb), „Lipa“ (Zadar), „Triglav“ (Split) i „Bazovica“ (Rijeka), „Istra“ Pula, Slovenski dom Karlovac,  a pridružili su im se i likovni umjetnici iz  Sežane  i Dolenjskih toplic (Slovenija), te iz Zadra, Sv. Filip i Jakova i Turnja.

Domaćin umjetnicima  je Jože Arzenšek, voditelj likovne sekcije SKD „Lipa“ Zadar.

10.Likovna kolonija Maj 2017 Turanj  završava u petak, 19. svibnja 2017. u  18.30 sati otvorenjem izložbe u auli hotela Alba Apartmanskog naselja Croatia u Sv. Filip i Jakovu

U prigodnom programu nastupit će  Folklorna skupina sa tamburaškom pratnjom KUD „Zadarski Tanac“ iz Zadra,voditelj Ivan Baričić  i KUD „Trio Vetrnica“ ljudski godci iz Gorišnice Slovenija, voditelj Konrad Kostanjšek. Recitalom svojih pjesmi predstavit će se Andreja Malta i Marija Ivoš, članice Lipe Zadar.

10.Likovna kolonija Maj 2017 Turanj i izložba slika sudionika održava se u organizaciji SKD „Lipa“ Zadar, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice općine Sv. Filip i Jakov, u okviru Međunarodnog dana kulturne raznolikosti čiji pokrovitelji su Grad Zadar i Zadarska županija uz potporu Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence po svijetu, Savjeta za Nacionalne manjine Republike Hrvatske i Općine Sv. Filip i Jakov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...