Vepar na Ugljanu izazvao prometnu nesreću; “Razmnožili su se, približili kućama, uništavaju nasade, maslinike…”

Bliski susret s veprom imao je u petak navečer Edi Čerimagić iz Malog Lukorana. Točnije, s dva vepra! Jedan je završio pod kotačima njegova automobila, a drugi je pobjegao, pišu Naši školji.

– Navečer, oko 22 sata, vozio sam od Malog Lukorana prema Ugljanu. Pedesetak metara prije skretanja prema Lukoranu, na cestu su izletjela dva vepra. Jednoga sam uspio zaobići i on je pobjegao prema mjestu, a drugi mi se zabio u prednji lijevi dio automobila. Udarac je bio silovit i kada sam izašao iz auta i došao do njega, vepar je nepomično ležao na cesti. Odmah sam pozvao policiju, koja je napravila uviđaj, prepričava Čerimagić i dodaje kako savjetuje vozačima na pojačan oprez.

Vepar koji je završio pod kotačima njegova džipa imao je, procjenjuje, 90-ak kilograma. Srećom, osim štete na automobilu, njemu se nije ništa dogodilo, ali pita se što bi bilo da je u tome trenutku naišao netko iz suprotnoga smjera.

Nedaleko od mjesta na kojemu su veprovi izletjeli na glavnu otčnu prometnicu, Čerimagić ima maslinike koje veprovi, kao i drugim Lukorancima, godinama sustavno uništavaju. Uskoro na otoku više neće biti puta ili njive koje veprovi nisu raskopali i razrovali.

– O postojanju veprova na otocima i kod nas na Ugljanu godinama se samo priča i raspravlja. Razmnožili su se, približili kućama, uništavaju nasade, maslinike… Zanima me što se treba dogoditi da se taj problem počne stvarno rješavati, pita Čerimagić.

Fotografije provjerite na portalu Naši školji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...