Modes podsjetio što su sve postigli tijekom posljednje četiri godine, no o načinu izlaska na izbore nije bilo riječi

Zadarski Modes jutros je održao konferenciju za medije, koja je za cilj imala, kako je rekao predsjednik Rudolf Dvorski, podsjetiti ljude na rezultate stranke protekle četiri godine, u početku kao članova HSP AS-a, a nakon raskola Modesa. O načinu izlaska na izbore nije bilo riječi. Dvorski je naglasio kako tijekom protekle četiri godine stranka nije imala repova ni afera što potvrđuje da su u politiku ušli čistog obraza.

Nitko od naših članova se nije okoristio politikom. 2013. godine smo kao HSP AS koalirali s HDZ-om isključivo zato da bi dobili mogućnost mijenjanja stvari na bolje. Shvatili smo da županija i grad trebaju svježu krv i promjene. Inzistirali smo na tome da na čelu Odvodnje bude Ante Josip Šikić, a rezulat toga bilo je rješavanje problema s neugodnim mirisom i pročišćivaćem. U Upravnom odjelu za graditeljstvo Grada Zadra, zahvaljujući našem čovjeku, Hrvoju Baranoviću postigli smo da su svi građani ravnopravni u dobivanju građevinske dozvole i potrebnih dokumenata. Prije je to išlo okolnim putovima, a sada je prosjek izdavanja dozvole od primitka dokumentacije 34 dana. Osim ulaska na plažu resorta Crvena Luka 2013. godine, do danas nismo dopustili poskupljenje ulaska na niti jednu drugu plažu. Crvena luka je prošla zbog zajedničke podrške poskupljenju od strane HDZ-a i SDP-a. Uveli smo porodiljne naknade na području Županije koje godišnje iskoristi 1200 do 1300 građana, rekao je Dvorski, ističući kako je, dolaskom na čelo Zavoda za hitnu medicinu, Predraga Orlovića, napravljen preustroj.

Kako je istaknuo, prva stvar koju će nakon izbora napraviti je osnovati zadarski stambeni fond i izgraditi 100 stambenih stanova koji bi se davali u najam uz mogućnost otkupa.

Taj bi nas projekt koštao 36 milijuna kuna, a želimo spriječiti da mladi napuštaju državu, kaže Dvorski.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...