Savršenstvo okusa za polizati prste; Evo kako doma pripremiti zdravu Nutellu
Ako kulen može imati seku, onda može i Nutella. Osim što je ‘bezopasnija’ od originalne Nutelle, po pitanju sastojaka i šećera i svih tih ‘zlih’ sastojaka kojima nas mediji plaše, okusom vrišti – čokolada.
Sastojaka je malo, a postupak je smiješno jednostavan.
Potrebni sastojci
150g datulja (s košticama)
20g kokosovog ulja
80g lješnjaka
120ml mlijeka (bademovog, kravljeg, kokosovog ….)
3 velike žlice kakaa
1/2 žličice vanilije
vruća voda
Postupak
Datulje stavite u staklenu posudu i prelijte vrućom vodom. Pustite da stoje oko 20 minuta pa ih očistite od koštica. Pazite, voda će biti još dosta topla.
U blender stavite sve ostale navedene sastojke i miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Ako imate slabiji mikser, kao ja, miksajte malo duže. Možete dodati malo više mlijeka da postane kremastije, no bez pretjerivanja. Gotovo!
Smjesu prebacite u staklenku i čuvajte ju izvan frižidera kako bi ‘zdrava seka Nutelle’ bila maziva.
Kao i ‘pravu’ Nutellu, gušt ju je jesti i žlicom ravno iz teglice. Recept je preuzet iz 24 sata.