Skupa operacija spajanja tetiva ili amputacija; Pomozimo da napuštena kujica Cura ne ostane bez noge

Na cesti, ispred privatne kuće u Bibinjama, GSS-ovka Anika pronašla je godinu i pol staru kujicu, prestravljenu i polomljenu.

Prvu pomoć pružila joj je uz pomoć veterinarske inspekcije koja je prema zakonskoj obavezi naložila općini u kojoj je pronađena da pokrije troškove privremenog skloništa i hrane.

Cura, kako joj je njezina spasiteljica nadjenula ime, stara je oko godinu dana i jako je plaha i draga. Nakon prvotnog šoka uspjela se opustiti te je počela jesti i piti. Trenutno je na obradi i čeka ju cijepljenje, čipiranje i sterilizacija.

No, da bi priča imala sretan završetak potrebna im je naša pomoć. Naime, snimka kod veterinara pokazala je kako su kujici popucale sve tetive lijeve noge koja sada vidno visi iz zgloba (ramena) i nije uopće u funkciji. Opcija je ili operacija spajanja tetiva ili amputacija.

Operacije ovakvog tipa koštaju i po par tisuća kuna, a ja bih ovim putem probala skupiti donacije da spasimo Curi nogu. Tko god ima volje i želje za pomoći i donirati bar nešto neka se javi. Vjerujem da možemo skupiti da malena ne ostane bez nogice, kaže njezina privremena udomiteljica koja će donatorima na uvid rado dati svu dokumentaciju.

Nakon što ozdravi, Cura će trebati i svoj stalni dom, pa ukoliko netko ima želje da ovo plaho, malo stvorenje postane dio njegove obitelji, također se može javiti.

Facebook kontakt: Anika Ivković

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...