Spaljivanjem Marka, krivca za sve nevolje Pažana, završio je 57. Paški ljetni karneval

Pravo karnevalsko ludilo zavladalo je na paškoj Pijaci ispunjenoj odlično raspoloženim posjetiteljima, maškarama, turistima koji su uživali u ovoj ludoj ljetnoj karnevalskoj noći.

Maškarana povorka krenula je od trajektnog pristaništa uz zvuke Gradske glazbe Pag prema Trgu Petra Krešimira IV gdje je izvršena primopredaja vlasti – gradonačelnik Paga Željko Maržić predao je ključeve grada maškarama i princu karnevala te je poveo prvo paško kolo obučen u narodnu nošnju. U programu su nastupili članovi KUD-a Družina i  Dječjeg zbora Vijolice. Organizator je podijelio i brojne nagrade maškaranim skupinama koje su osigurali paški obrtnici. Zabava je potrajala duboko u noć uz grupu Furešti iz Zadra.

Drugi dan karnevala započeo je s paškim kolom, a u programu su nastupile male članice Plesne udruge Kissa. Nakon toga na trg je stigla pogrebna povorka s Markom, krivcem za sve nevolje. Posebna atrakcija za goste bilo je njegovo spaljivanje na gradskom mostu. U zadnje paško kolo koje je uvijek najveće uključilo se mnoštvo posjetitelja, pa je tako ovog puta bilo čak šest kola isprepletenih ruku uz zvuke tirarara – bomba.Urnebesnu atmosferu i odličnu zabavu stvorila je grupa Koktelsi, pa su tako i maškarani i nemaškarani posjetitelji do ranih jutarnjih sati uživali u pravoj, ludoj, karnevalskoj atmosferi.

Paški karneval je najstariji hrvatski ljetni karneval koji se tradicionalno održava posljednjeg vikenda u srpnju, a drugačiji je od ostalih jer je, osim dobre zabave, isprepleten sa tradicionalnim elementima.

Organizatori 57. Paškog ljetnog karnevala su Turistička zajednica grada Paga i Grad Pag.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...