Projekt “Lipa naša Komoševa”; šest radionica u uvali na Malom Ižu u srpnju

Proteklog vikenda održane su prve radionice u sklopu projekta „Lipa naša Komoševa“ kojeg udruga „Eko-Zadar“ provodi u uvali Komoševi na Malom Ižu.

– U sklopu ovih radionica koje je vodio Luka Lukin, vrijedne ruke djece, mladih i odraslih izradile su i postavile ormarić „Slobodne knjižnice“, a zatim su ofarbane stepenice koje vode prema mjesnoj ambulanti što je bio dio radionice nazvane „Farbanje skalina“. „Slobodna knjižnica“ je ormarić koji služi razmjeni knjiga, stripova, časopisa i slikovnica. Svatko može donijeti literaturu koju želi podijeliti s drugima i posuditi ono što ga zanima, naravno bez naknade, i vratiti kada pročita, a mještani Malog Iža željeli bi da ovo bude prvi korak prema budućoj „pravoj“ knjižnici, rekla je voditeljica projekta Nives Rogoznica.

Do konca srpnja održat će se još šest radionica. Za 23. srpnja planirana je Kreativna radionica: „Priča iz vreće“ voditeljice prof. hrvatskog jezika i književnosti Mišele Nežić. U ovoj radionici među sudionicima/cama kruže predmeti iz vreće koji ih inspiriraju na stvaranje nove priče vezane uz Iž. 24. srpnja prvi je dan Dramske radionice koja će trajat oko tri tjedna, a vodit će ju prof. hrvatskog jezika i književnosti Barbara Kostović Punoš. Tijekom tog vremena bit će uvježban tekst i osmišljena scena za scensku igru koja će se izvesti na autohtonom govoru otoka Iža. Svi koje zanima, ples, glazba i voda, odnosno – more, mogu to objediniti u maloj školi sinkroniziranog plivanja pod stručnim vodstvom trenerice prof. Tamare Smetko Martinov. Termini održavanja Sportske radionice: sinkronizirano plivanje bit će izvješeni na izlogu trgovine iza 25. srpnja. Radionica “Pitaru moj“ voditeljice Ive Lukin, dipl. ing. agr. održat će se 27. srpnja a obuhvaća oslikavanje glinenih “pitara”, razgovor o biljkama i sadnju autohtonog bilja. Svaki sudionik/ca ponijet će sa sobom oslikani “pitarić” sa zasađenom autohtonom biljkom. Za 29. srpnja zakazana je Kreativna radionica: Maloiški oblutci koju će voditi Mišela Nežić; prikupit će se oblutci i drvene naplavine koji će se obojati i ispisati slovima glagoljice. 30. srpnja će u sklopu radionice „Velika slika“ koju će voditi Iva Lukin, na velikom platnu nastati slika koja prikazuje iške morske motive, a koja će potom biti izložena u javnom prostoru.

Projekt „Lipa naša Komoševa“ u vrijednosti od 9.999,00 HRK sufinancira Grad Zadar, Upravni odjel za razvitak otoka i zaštitu okoliša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...