Evo kako možete preuzeti Pokemon GO i početi igrati!

Pokémon GO čitavi planet Zemlju koristi kao igralište. Igra koristi GPS na vašem mobilnom telefonu kako bi vas u realnom vremenu pratila u šetnji gradom. Igrači koriste glavnu premisu originalne Pokémon serije, traže Pokémone, treniraju ih i bore se s drugim igračima. Doduše, premisa je prilagođena i skalirana za mobilne uređaje, ali bit igre je i dalje jasan. I da, šetat ćete i šetati, ponekad i po 200 metara bez da naiđete i na jednog Pokémona. Znači, igra nas tjera na tjelesnu aktivnost? Kako to može biti zabavno? Eto, nekako ipak može.

Igra će privući vašu pažnju na ovaj ili onaj način. Bilo da ste veliki fan Pokémona ili vas samo privlači tehnički aspekt igre, Pokémon GO će vas zasigurno zaokupiti na jedno određeno vrijeme. Ako ništa drugo, bit ćete glavna faca u birtiji kad ekipi pokažete preslatkog Squirtlea dok skakuće pred vašom šupom. Upravo to je rezultat implementirane tehnologije proširene stvarnosti, koja uz pomoć kamere mobilnog uređaja na ekranu prikazuje Pokémone u realnom vremenu. Oni isti ljudi koji vas inače gledaju ispod oka, jer eto, “igrate igrice”, sada će vas promatrati s poštovanjem. I to je super.

Kako igrati Pokémone iz Hrvatske i ostatka Europe?

Međutim, postoji problem. Iako je Hrvatska (kao i ostale zemlje u Europi) napućena Pokémonima, Gymovima i Pokédexeovima, na ovim prostorima aplikacija još uvijek nije službeno dostupna za preuzimanje. Postoji i dobar razlog tome. Pokémon GO kao igra iznimno je popularna u svijetu, serveri su opterećeni do krajnjih granica, stoga Niantic, developer koji stoji iza igre pokušava kontrolirati priljev novih igrača. Ipak, postoji način kako igrati Pokémon GO, a potpuno je siguran i legalan.

Daljnje upute za preuzimanje, instalaciju i igranje Pokemona GO na Android i iOS platformama provjerite na portalu FFA.hr

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...