Rezultati istraživanja; SDP bi na novim izborima dobio vlast, Zadar ostaje vjeran HDZ-u

Prema rezultatima ankete koju je provela agencija Promocija Plus, SDP-ova koalicija bi, u slučaju novih izbora, bila u znatno povoljnijoj poziciji nego što je danas, imala bi pet zastupnika više, dok bi HDZ-ova imala sedam zastupnika manje. Na parlamentarnim izborima obje koalicije su osvojile po 56 mandata. U to ne računamo tri mandata iz dijaspore koji su pripali HDZ-u.

SDP bi osvojio 59 mandata, što je 17 više nego ih ima sada. HNS, koji je dosada bio koalicijski partner SDP-a, osvojio bi 2 mandata.

S druge strane, HDZ bi osvojio 48 mandata, što je za jedan manje od sadašnjeg stanja. HSS, koji je dosad bio u Domoljubnoj koaliciji, osvojio bi 1 mandat.

Što se tiče Mosta, oni bi, prema rezultatima istraživanja, izgubili trećinu zastupnika. Tako bi umjesto 19 koliko su ih osvojili nakon parlamentarnih izbora, imali 12 zastupnika. Upravo ih toliko zapravo i imaju u svom saborskom Klubu zastupnika.

No, prema anketi za IX. izbornu jedinicu u koju se ubraja i Zadarska županija u HDZ-ovoj utvrdi više od polovine spitanih želi ponovno na birališta. Pobjedu bi očekivano odnio HDZ – podupire ih gotovo 37 posto ispitanika. SDP 25,2 posto, a treća snaga i ovdje je Živi zid. hdz-sdp

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...