Lutkarsko – plesna predstava LUTA-k povodom 15 godina umjetničkog djelovanja Geste

Plesna udruga Gesta djeluje već punih petnaest godina na području izvedbene plesne umjetnosti u našem gradu. Nastala je iz plesnog studija Dhm-a i mijenja ime u Gesta.Kroz petnaest godina u Gesti se plesno odgajalo,učilo,educiralo preko 600 djevojčica i nekolicina dječaka. Sve Gestine predstave, a bilo ih je preko trideset su autorske i kroz svaku temu nose značajnu poruku.

Za ovu posebnu plesnu godinu Gestice i umjetnička voditeljica Nena Jurišić pripremile su niz sjajnih plesnih ulomaka koje čine cjelinu predstave pod nazivom LUTA-k. Lutak koji je u potrazi za svojom pričom,autor i koreograf je Nena Jurišić….kroz sjajan i šaljiv tekst vodit će nas glumac i profesor Hrvoje Dukić (autor u predstavi i ujedno autor teksta) i lutkarica Sanja Zalović (lutak).Predstava je multimedijalna i animirane ulomke nacrtao je Dino Dević, montirao Igor Goić, a održat će se u ponedjeljak 13.06. u 19 sati u Hnk.

– Za glazbu i efekte kao uvijek zadužen je Darko Predragović-Dabi, a za svjetlo Stipe Bujas…Scenografiju je napravio John Čolak (HNK-a), a rekvizite Dragan Sinovčić…Sjajni kostimi Nataše Perović kao i uvijek dati će poseban pečat.

Predstava LUTA-k je zapravo priča o Gesti, jer smo mi u Gesti uvijek u potrazi za novom pričom. Ljubav prema plesu i pokretu nas svakodnevno inspirira i daje vjetar u leđa za nove projekte i još puno plesnih godina. Karte su u prodaji od četvrtka na blagajni Hnk-a od 18h, kažu u Gesti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...