Znate li da čips možete napraviti od salame? Iskušajte ovaj recept!
Iako je većini povrće prva asocijacija kada se spomene čips (najčešće krumpir, a zatim i mrkva, cikla, celer, itd.) on se lako može napraviti i od mesnih proizvoda (čips od svinjske kože na primjer).
Trajne salame imaju idealan omjer mesa i masnoće u sebi zbog čega se nakon kratke termičke obrade poput slanine na tavi stisnu i postanu hrskave. A upravo je hrskavost meni glavno obilježje čipsa zbog kojeg ih previše volim.
Čak je i priprema mesnog čipsa brža, jer za razliku od krumpirovih čipsa trajnu salamu nije potrebno ispirati i držati u vodi neko vrijeme.
Zato svim ljubiteljima zimske salame, Panone, čajne i dr. trajnih salama predlažem posjet dućanu i da što prije isprobaju ovaj neodoljiv mesni snack.
Sastojci:
Zimska salama ili druga trajna sama po ukusu po želji
Način pripreme ovog recepta i mnoge druge ideje za kuhanje pronađite na stranici