Dijelovi namirnica koje bacamo, a izuzetno su zdravi

Hrana može biti lijek ako se koristi kako treba, a najveće pogreške koje radimo je – bacanje dijelova namirnica koji su zdravi i korisni za organizam zato što mislimo da nisu jestivi.

Evo nekoliko stvari koje ne bi trebali baciti nego iskoristiti zbog svih blagodati koje pružaju.

Kora luka – ne služi samo za bojanje pisanica, jer je prebogata kvercetinom, sastojkom koji jača imunitet i snižava krvni tlak. Sačuvajte koru i ubacite je u juhe, gulaše i variva, pa izvadite prije jela.

Kora lubenice – prebogata citrulinom, važnom aminokiselinom koja poboljšava krvotok. Ubacite komade lubenice s korom u jači blender, dodajte malo naranče i dobit ćete ukusan i zdrav smoothie

Listovi brokule – puni vitamina A, C i kalcija, više nego ostatak brokule, stavite ih u juhe i variva

Sjemenke dinje – prepune vlakana, proteina, magnezija i vitamina E, a peku se u pećnici kao i bučine sjemenke

Stabljika blitve – kad je ljubičasto-crvena, to znači da je bogata karotenoidima, snažnim antioksidansima i vitaminom K, koji čuva zdravlje kostiju. Ubacite ih u bilo kakvu fritaju i uživajte

Muzej Iluzija
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...