Varga odgovorio Nakiću: “Oprosti im Bože, jer ne znaju što čine”

Nakon što je ministar Dario Nakić najavio ukidanje hitnog programa za liječenje oboljelih od raka naziva “72 sata”, jedne od kruna mandata bivšeg ministra Siniše Varge, nije dugo trebalo da bivši šef zdravstva u Hrvatskoj odgovori novom HDZ-ovom ministru, rodom iz Zadra.

Varga je to odlučio napraviti putem Facebooka, koristeći citate iz Biblije kako bi izrazio svoj bijes i tugu izazvane potezima nove Vlade.

Povodom vijesti da se ukida program 72 sata za oboljele od malignih bolesti, ja nemam komentar jer sam i ljut i žalostan, samo ću napomenuti da je program započet u Vinogradskoj bolnici u vrijeme HDZ-ove vlasti, a mi smo ga samo nacionalno proširili kao dobru praksu. Stručna Vlada? Blaženi su u neznanju, ali ne na svoju već na tuđu štetu. Oprosti im Bože, jer ne znaju što čine, napisao je Varga na “Fejsu”.

Reakcija javnosti na Nakićeve najave već je negativna, a najave i drugih ograničenja koja idu na štetu pacijenata sigurno neće dobro proći kod većeg dijela već ionako socijalno ugroženih građana. Hoće li riječi bivšeg ministra promijeniti mišljenje sadašnjeg? Nekako sumnjamo u takav razvoj događaja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...