Otkrijte zašto je pile prešlo cestu i spremite si “Pijano pile”
Koliko često pečete piletinu na roštilju? Zapravo dozvolite mi da se ispravim, koliko često pečete cijelo pile na roštilju?
Da, niti ja to često ne radim. Zna se naći par komada na ražnju umjesto svinjetine ili čak i ispod peke. A ovako bez ražnja ili peke ga još nisam radio.
Ali kako volim izazove naravno da sam ga odlučio isprobati za svoje prave ljubitelje mesa!
Limenka pive je koristila kao vertikalni ražanj i odlično je držala i stabilizirana cijelo pile prilikom pečenja, a uz dodatak začina i super ga je marinirala iznutra.
Napravio sam i jednu, po meni, odličnu pikant marinadu koja se bez problema može koristiti za piletinu pripemanu i na drugačije načine.
Sastojci:
1,5 – 1,9 kg teško pile
1 dcl maslinovog ulja
5 g svježeg peršina
10 g svježeg češnjaka
mala sušena čili paprika
4 lista mente
0,5 dcl Teriyaki umaka
sok jednog limuna
0,5 l pive u limenci
kajenski papar, kim, mljevena crvena paprika, sol
razno povrće za prilog
Način pripreme ovog recepta i mnoge druge ideje za kuhanje pronađite na stranici