Novoselovićeva tužba protiv Voxa pala zbog proceduralnih razloga

Nakon više od pet godina suđenja, tužba SDP-ova gradskog vijećnika Antuna Novoselovića protiv Vox-a i Rene Sinovčića pala je zbog proceduralnih razloga.

Novoselović je pri Općinskom sudu u Zadru još 6. rujna 2010. godine tužio Vox d.o.o. i njegova direktora Renu Sinovčić za naknadu nematerijalne štete nastale nakon što je dnevnik “VOX Glas Zadra” 4. lipnja 2010. godine objavio tekst “Novoselović prisiljavao svjedoke na lažni iskaz”. Zbog toga teksta vijećnik SDP-a tražio je odštetu od 60 tisuća kuna plus zatezne kamate od 15 posto, no novac i pravnu satisfakciju neće nikada vidjeti.

Tužba je pala na proceduralnim detaljima – Novoselović nije mogao potvrditi da je ondašnja glavna urednica Marina Vlakić zaprimila zahtjev za objavom demantija, a i dva dana je zakasnio s podizanjem tužbe (naime, rok za pokretanje postupka naknade nematerijalne štete ograničen je na tri mjeseca). Osim toga, postojala je i treća, po Novoselovića kobna greška – nije prijavio svoju tražbinu u postupku predstečajne nagodbe Voxa.

Sada Novoselović mora Voxu d.o.o. isplatiti 4357 kuna sa zateznom kamatom od 8,14 % od dana presude (26. veljače) s konačnim rokom od 15 dana te podmiriti trošak sudskih pristojbi – 950 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...