I Pag bi mogao profitirati od Tuna, Sushi & Wine festivala
Službene mrežne stranice Grada Paga javljaju, pomalo sa zakašnjenjem, kako su u sklopu programa Tuna, Sushi & Wine Festivala 2016. predstavnici japanskih touroperatora posjetili i Pag da se upoznaju i s tamošnjom bogatom gastronomskom i turističkom ponudom.
Predstavnici Turističke zajednice Grada Paga i zamjenik gradonačelnika Dario Grašo bili su odbor za doček, a pašku čipku, koja je već oduševila jednog japanskog arhitekta, predstavila im je Neda Oros, predsjednica Udruge paških čipkarica “Frane Budak”. Oros im je tom prilikom demonstrirala način šivanja paške čipke i provela ih kroz Galeriju iste.
Da ne ostanu gladni duhom i tijelom, gosti iz Japana posjetili su i Zbornu crkvu Marijina Uznesenja te Pašku siranu gdje su upoznati s procesom nastanka svjetski poznatog paškog sira.
Čini se da bi uz Zadar i njegova okolica, prije svega otok Pag, mogli itekako profitirati od već sada svjetski poznate manifestacije Tuna, Sushi & Wine Festival.