Zadar bilježi rast morskog i zračnog prometa!

Sve više putnika, slijetanja i polijetanja zrakoplova te sve više prispjelih brodova u morskim lukama, no uz pad broja putnika u odnosu na prošli listopad – ovako se mogu sažeti najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku o morskom i zračnom prometu na nacionalnoj razini.

Konkretno, u odnosu na listopad 2014. godine, broj slijetanja i polijetanja zrakoplova u Hrvatskoj porastao je za 0.4 posto ( na 7.851), a broj putnika za 10.9 posto (na 597 tisuća).

Najviše je putnika (238.500) imala zračna luka Zagreb, dok je Zračna luka Zadar s porastom od gotovo 16 posto zauzela visoku četvrtu poziciju po broju prevezenih putnika – njih 49.700. Od zadarske zračne luke osim Zagreba bolji su još Dubrovnik i Split.

 

Što se morskog prometa tiče, u hrvatske luke je u listopadu prispjelo 22.6 tisuća brodova, odnosno 8.6 posto više nego prethodne godine. No, broj putnika pao je za 0,9 posto, na 1.68 milijuna, pri čemu je u unutarnjem prometu putnika zabilježen pad od 0.5 posto, a u međunarodnom od 5.1 posto.

U Zadru, međutim, nema govora o padu broja putnika, upravo suprotno – luke Zadar i Preko, baš kao i Supetar, Cres, Krk, Pula, Rogač i Poreč bilježe rast u rasponu od 5,7 do 2,6 posto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...