Udruga Tim iz Preka upisuje nove članove i priprema se za dječji karneval

Nakon dvotjedne stanke i zimskih praznika, Udruga za promicanje ritmike i plesa Tim iz Preka nastavlja lani započete projekte plesnih radionica za djecu predškolske i školske dobi.

Prvi projekt u 2016. godini bit će dječji karneval, priča o Štrumfovima, a s obzirom na to da su ove godine maškare uranile, naše skupine već marljivo rade na novim koreografijama. U ovoj godini idemo dalje sa započetim plesnim radionicama i organiziranjem predavanja o plesu za polaznike pod vodstvom naših voditelja plesa te gostovanje na plesnim manifestacijama na području naše Zadarske županije, najavljuje Tihana Lončar Mazić, predsjednica Udruge Tim.

Kaže kako se vježbe odvijaju uz glazbu prilagođenu predškolskoj i školskoj dobi, a prati je priča u kojoj djeca vrlo rado i aktivno sudjeluju.

Pokretima imitiraju svijet koji nas okružuje i njihov izmaštani svijet nadahnut likovima iz crtanih filmova “Madagaskar”, “Snježno kraljevstvo”, “Štumfovi”. Cilj takvog pristupa je razvijanje senzibiliteta za glazbu i poticanje kreativnog izražavanja kroz pokret. Raznovrsnim i sadržajnim bavljenjem ritmom i plesom nastojimo pridonijeti cjelovitom razvoju njihove osobnosti te unaprijediti kvalitetu života u druženju s vršnjacima uz glazbu, ples, igru i smijeh, objašnjava Lončar Mazić.

U 2015. godini tečajeve i radionice pohađalo je 45 djevojčica od dvije do 10 godina, a još uvijek traju upisi u novi semestar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...