Vaterpolisti na Višnjiku kreću u borbu za naslov pobjednika Kupa Hrvatske

Četiri najbolja hrvatska vaterpolo kluba spremna su za veliko finale Kupa Hrvatske koje nas na zadarskom bazenu ŠC Višnjik očekuje ovog vikenda. Uzbudljiva završnica na rasporedu je u petak, 4. prosinca, polufinalnim utakmicama za žene, dok će se u subotu, 5. prosinca, u polufinalu Kupa RH susresti dubrovački VK Jug CO, rječko VK Primorje EB te splitski VK Mornar BS i VK Jadran.

– Očekivanja uoči polufinala hrvatskog vaterpolo Kupa su da uđemo u finale, u kojem će nas vjerojatno čekati dubrovački Jug. Branimo prošlogodišnju titulu u Kupu i, makar je Jug favorit, mislim da su šanse ipak 50:50. Siguran sam da neće biti lako te očekujem jedno pravo finale, izjavio je trener VK Primorja EB, Ivan Asić.

Riječko Primorje EB, pokušat će obraniti prošlogodišnji naslov pobjednika, no sudeći po oštroj konkurenciji, ove nas godine očekuje još jedna neizvjesna vodena borba za naslov pobjednika Kupa Hrvatske.

– U polufinalu nas očekuje splitski Jadran. Favoriti smo u tom dvoboju te se nadamo ulasku u finale Kupa. Poteškoća u momčadi nema, spremamo se isključivo za polufinale. Iako smo i mi i Primorje EB favoriti, treba imati maksimalan respekt prema Jadranu  i Mornaru BS, izjavio je trener VK Jug CO, Vjekoslav Kobešćak.

Splitski klubovi također su pokazali dobru formu i odličnu igru te u završni turnir Kupa Hrvatske ulaze puni optimizma i punom snagom.

– Očekujem i želim da Mornar odigra dobru utakmicu u polufinalu kupa protiv Primorja. Svjestan sam da je Primorje apsolutni favorit u tom dvoboju, ali želim da moji igrači daju sve od sebe i odigraju kvalitetnu utakmicu. Svi smo spremni i zdravi, želim da uživamo u tom spektaklu, izjavio je trener VK Mornara BS Zdeslav Vrdoljak.

– Veselimo se što ponovno nastupamo u završnici Kupa RH nakon godinu dana stanke. Svjesni smo da je s druge strane momčad Juga; jaka momčad, ali očekujem da damo sve od sebe i da budemo što bolji. Svi su zdravi te očekujem od svojih mladih igrača da pokažu što znaju i mogu, dok od reprezentativnog centra Borisa Pavlovića očekujem visoku motivaciju protiv kolega iz reprezentacije, izjavio je trener VK Jadrana Mirsad Zajmović.

Susret finalista na rasporedu je u nedjelju, 6. prosinca, uz izravan televizijski prijenos na HRT 4, s početkom u 16:15 sati.

Raspored utakmica finalnog turnira Kupa Hrvatske:

petak 4.12.

17:00 h – prva polufinalna utakmica za seniorke

18:30 h – druga polufinalna utakmica za seniorke

subota 5.12.

14:00 h – finalna utakmica za seniorke

16:00 h – VK Jug CO – VK Jadran Split

18:00 h – VK Mornar BS – VK Primorje EB

nedjelja 6.12.

16:15 h – finalna utakmica za seniore  (HRT 4)

U petak, 4. prosinca, ulaz na polufinalne utakmice Kupa Hrvatske za seniorke je besplatan. Jednodnevne ulaznice za subotu, 5. prosinca, ili nedjelju, 6. prosinca, mogu se kupiti po cijeni od 30 kuna na recepciji bazena ŠC Višnjik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...