Raspodjelu novca sportskim klubovima kroji Povjerenstvo Sportske zajednice

Grad Zadar kroz svoj proračun financira 79 sportskih klubova, a najveći dio financijskog kolača odlazi KK Zadar i NK Zadar. tu je još 30 udruga sportske rekreacije, 11 udruga osoba s invaliditetom, a 24 trenera su na plaći Grada. Od ove godine uvedeno je i besplatan program vježbanja za umirovljenike u 4 mjesna odbora, koji volonterski odrađuju djelatnici upravnog odjela i sportske zajednice.

Najviše interesa među sportskim djelatnicima svakako izaziva način raspodjele sredstava, i prema kojim kriterijima.

U zadarskom sportu uspijevamo zadržati standarde, a kriteriji za raspodjelu sredstava postoje. O raspodjeli konačno odlučuje povjerenstvo Sportske zajednice. Prema novom Zakonu o udrugama, nakon donošenja proračuna raspisuje se natječaj kojeg raspisuju Upravni odjeli, a otvoren je mjesec dana. Time dobijamo kandidate. Djelatnici naše Sportske zajednice dubinski su snimili stanje u zadarskim klubovima, te popisali sve troškove koje imaju. Te troškove grad ne može u potpunosti pokriti, ali ipak, dio sredstava osigurava, pojasnio je pročelnik za kulturu i sport Radovan Dunatov.

Sportskoj zajednici do sad su isplaćene sve obveze od grada. Podaci o dodijeljenim sredstvima za sljedeću godinu bit će javno objavljeni, kao i imena članova povjerenstva koji su o takvoj raspodjeli odlučivali.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...