Ne znate što za Badnjak? Zvuče li vam dobro ražnjići od plodova mora?!
Ako se ne varam ovo će biti prvi recept na kuharici gdje pripremam nešto iz mora.
To me čudi jer sve što pliva u moru volim daleko više nego bilo što što hoda po kopnu. Ako već ne više onda barem jednako jako – čitaj pršut i slani inćuni!
Ideja za ražnjiće od morskih plodova je došla sama od sebe pošto sam taj dan kuhao za mlađu sestru. Pa njoj uvijek pokušavam hranu učiniti zanimljivijom.
Radio sam ih po jednom recept koji je malo nadograđen i s kojim sam prije par godina pokušavao impresionirati jednu curu.
Uspio u tome jesam, barem na kratko, a sada da li je za to bilo zaslužno moje kuhanje ili sam pogodio ljubiteljicu morske hrane s morskim plodovima tko će znati.
Sastojci:
30-50 dkg morskih plodova
5-10 Cherry rajčica
1 luk
200 g pelate rajčica
Crne masline
Lišće celera ili peršina
3 režnja češnjaka
500 g špageta
Ljuta papričica
1 dcl bijelog vina
Maslinovo ulje
Način pripreme ovog recepta i mnoge druge ideje za kuhanje pronađite na stranici