Ljubičaste tagliatelle s domaćim pestom by Pašta&Svašta
Ovotjedni recept koji vam donosi restoran Pašta&svašta spoj je tagliatella od cikle i pesta od bosiljka.
Potrebni sastojci
- 0,5 kg domaće rikole,
- 0,5 kg svježeg bosiljka,
- 0,20 kg fino samljevenih badema,
- 0,20 kg naribanog Grana Padano sira,
- 0,1 lit biljnog ulja,
- sol papar,
- 0,70 kg domaće tjestenine s ciklom
Postupak pripreme
- 1. Za pripremu domaćeg pesta isperemo rikolu i bosiljak te izmiješamo s bademima i Grana Padano sirom,
- 2. uz dodavanje ulja miksamo štapnim mikserom do željene gustoće,
- 3. začinimo isti po želji,
- 4. na tavici zagrijemo dovoljnu količinu pesta uz dodatak maslaca,
- 5. pred kraj dodamo prethodno prokuhanu domaću tjesteninu,
P.S. Da bi dobili ljubičastu boju u smjesu tijesta dodamo prokuhanu i izmiksanu svježu ciklu 🙂