Ravioli punjeni skutom i dalmatinskom pancetom u umaku od miješanih gljiva s porilukom
![](https://i0.wp.com/www.antenazadar.hr/wp-content/uploads/2015/11/Paštasvašta-ravioli.jpg?fit=1021%2C580&ssl=1)
U prvom ovosezonskom receptu kojeg na Anteni Zadar ekskluzivno predstavlja restoran Pašta&svašta, donosimo vam detalje pripreme raviola punjenih skutom i dalmatinskom pancetom u umaku od mješanih gljiva s porilukom.
Potrebni sastojci
- 10dkg miješanih gljiva
- 1ml maslinovog ulja
- 0,5 dcl bijelog vina
- sol, papar
Postupak pripreme
- 1. Na maslinovom ulju popržimo poriluk
- 2. Kad se poriluk propirja dodamo mješavinu gljiva (shitake, šampinjoni, bukovače)
- 3. Kratko pirjamo i zalijemo bijelim vinom
- 4. Kad vino ishlapi dolijemo goveđi temeljac
- 5. Završimo umak s maslacem i začinimo
Prethodno skuhane raviole dodamo u umak i kratko prokuhamo s gljivama.
Dobar tek, želi vam Pašta&svašta!