Radionicom u Crnom završen projekt “Reciklirajmo zajedno” za 2015. godinu

U ponedjeljak 23.studenog 2015. godine u Gradskoj knjižnici Zadar – ogranak Crno, održana je posljednja ovogodišnja radionica iz ciklusa radionica “Reciklirajmo zajedno” u organizaciji udruge “Eko-Zadar”.

– U prvom dijelu radionice cilj je bio prisutnima pokazati štetnosti korištenja plastike u svakodnevnom životu, pogotovo na biljni i životinjski svijet, dok smo se u drugom dijelu radionice zabavili selektivnim razdvajanjem otpada u za to predviđene spremnike, rekla je Linda Šušteršić koja je radionicu provela zajedno s Ivom Lukin. Po završetku radionice sudionicima su podijeljene žute vreće za selektivno odvajanje plastičnog otpada i Vodič kroz pravilno odlaganje otpada na području grada Zadra, a najmlađim sugrađanima slikovnica-bojanka “Praktični savjeti  Eko mace”.

Radionica je organizirana u sklopu projekta “Reciklirajmo zajedno” kojeg udruga provodi u suradnji s gradskom tvrtkom “Čistoća” d.o.o.

Ovim su ujedno privedene kraju aktivnosti iz projekta  “Reciklirajmo zajedno” za 2015. godinu. Do konca godine još će biti promoviran kratki dokumentarni film o recikliranju stakla autorice Antonije Gospić nastao u suradnji s Muzejom antičkog stakla. Podsjećamo, tijekom godine provedene su radionice u  OŠ Kruna Krstića i OŠ Šime Budinića,  kao i kreativne radionice sa starijim osobama – korisnicima/cama Doma za odrasle Sv. Frane i Doma za starije i nemoćne. te u Gradskoj knjižnici Zadar. Održana je javna tribina “Selektivno razdvajanje otpada na području Grada Zadra – stanje i izazovi”, a provedena je i aktivnost informiranja građana o razdvajanju otpada i novostima u gospodarenju otpadom “Dan Čistoće”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...