Izložba fotografija s EtnOko radionici uz nastup “Čipkica”

Trinaest dana trajala je foto radionica vizualne antropologije, u Gradskoj knjižnici Zadar, u organizaciji ANTROPOP-a, platforme koja okuplja etnologe i antropologe s ciljem popularizacije ovih znanosti. Radionica je polaznicima bila potpuno besplatna, a vodio ju je Boris Zubčić, s kojim je ANTROPOP surađivao i ranije, tijekom prvog međunarodnog SEF festivala, festivala studentskog etnografskog filma koji se održava također u Zadru, u svibnju. Već ove godine, tijekom drugog izdanja spomenutnog festivala, ANTROPOP je uspio okupiti filmove sa pet kontinenata, pružajući Zadranima tako mogućnost uvida u zanimljivo bogatstvo etnografske građe iz cijeloga svijeta, prikazane kroz oko kamere.

Upravo zato, ekipa okupljena oko ANTROPOP-a i SEF festivala, odlučila je proširiti priču o vizualnoj antropologiji i na područje fotografije, kroz radionicu “etnOko” te tako kreirati priliku da se njome pozabave i oni koji ne dolaze nužno iz ovih znanstvenih pozadina. Što su polaznici naučili te što su uočili kroz terenski rad u Zadru, možete saznati u subotu, 5. prosinca, u 11 sati, u Gradskoj straži na Narodnom trgu. Organizaciju izložbe uvelike potpomažu Narodni muzej Zadar te Studentski zbor Sveučilišta u Zadru, a cijeli događaj uljepšat će i zvonki glasovi članica etno skupine Čipkice koja će posebno za tu prigodu upriličiti malu izvedbu.

Ne propustite ovo zanimljivo događanje, i saznajte što je i tko je ANTROPOP, što sve planira činiti da obogati kulturnu ponudu grada Zadra, te što su već učinili na promociji etnologije i antropologije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...