Hrvatska vaterpolska reprezentacija uvjerljivo slavila protiv Rusije u Zadru!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je drugu pobjedu u ovosezonskoj FINA Svjetskoj ligi. Na bazenu ŠC Višnjik u Zadru naši su vaterpolisti nadigrali Rusiju rezultatom 17:9. Najbolji u hrvatskoj momčadi, s po tri pogotka, bili su Petar Muslim, Andro Bušlje i Anđelo Šetka. Po dva su gola dali Luka Lončar i Sandro Sukno, a po jedan su postigli Damir Burić, Antonio Petković, Maro Joković i Paulo Obradović.

– Odlično odigrana utakmica, zaista mogu biti zadovoljan igrom. Potvrda jedne odlične igre u napadu, no u obrani smo si priuštili malu dekoncentraciju u pojedinim trenucima. Ovo je jedna izvrsna prilika da se što bolje pripremimo za puno težu utakmicu koja nas čeka 1. prosinca u Dubrovniku protiv Italije!, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Za Hrvatsku su, protiv Rusije, igrali: Josip Pavić, Marko Bijač, Damir Burić, Andro Bušlje, Luka Lončar, Boris Pavlović, Maro Joković, Paulo Obradović, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim i Luka Bukić. U stručnom stožeru bili su Ivica Tucak, Pero Kuterovac i Damir Luketić.

– Jedna očekivana pobjeda protiv Rusije, gdje smo se ipak morali angažirati maksimalno, ali mi jedino tako i znamo. Htjeli smo se odužiti divnoj zadarskoj publici na ovakvom posjetu. Nadam se da ćemo takvu podršku imati i u Dubrovniku, gdje za dva tjedna igramo protiv Italije!, izjavio je kapetan Josip Pavić.

Vaterpolisti Hrvatske i Rusije na početku su utakmice minutom šutnje odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje te žrtvama nedavnih terorističkih napada u svijetu. Vodstvo Hrvatskog vaterpolskog saveza, predvođeno dopredsjednikom Pericom Bukićem, položilo je vijence i zapalilo svijeće na spomen – obilježju u Škabrnji. Hrvatske vaterpoliste s prepunih tribina bazena Višnjik bodrili su i košarkaši KK Zadra, saborski zastupnik Josip Bilaver te mnogi drugi.

Iduću utakmicu Hrvatska igra 1. prosinca na dubrovačkom bazenu u Gružu, kada dočekuje Italiju – najtežeg protivnika u grupi C FINA Svjetske lige.

Grupe FINA Svjetske lige 2015/16.:

Grupa A – Mađarska, Grčka, Rumunjska, Gruzija

Grupa B – Srbija, Crna Gora, Španjolska, Francuska

Grupa C – Hrvatska, Italija, Rusija, Turska

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na devetodnevne pripreme u SAD, u Los Angeles, odlazi 13. prosinca. Uz FINA Svjetsku ligu, ove nas sezone u siječnju očekuje Europsko prvenstvo u Beogradu te Olimpijske igre u Rio de Janeiru u kolovozu. Generalni sponzor reprezentacije je HEP.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...