Hrvatska reprezentacija počinje intenzivni ciklus utakmica i priprema

Hrvatska vaterpolska reprezentacija počinje intenzivni ciklus priprema i utakmica. Izbornik Ivica Tucak objavio je imena igrača na koje računa u utamicama koje nas očekuju u idućih mjesec dana te koje će, usuret Europskom prvenstvu, povesti na pripreme u SAD. Prva utakmica reprezentacije igra se protiv Rusije u Zadru u utorak, 17. studenog, u 20 sati na bazenu SC Višnjik.

– U utakmici s Rusijom smo favoriti. Gledali smo ih na Svjetskom prvenstvu kada su u grupi pružili dobru igru. Imaju snagu, no bitno je da mi što prije uđemo u sistem igre kakav nam je potreban. Nemamo puno vremena, moramo što prije ući u jedan ozbiljan rad te vidjeti kako bi to trebalo izgledati na Europskom prvenstvu i Olimpijskim igrama, izjavio je izbornik Ivica Tucak te dodao:

– Pozvani igrači konkuriraju za iduće utakmice. U reprezentaciju se vraća Igor Hinić koji je, uz Lončara i Paškvalina, u ovom trenutku najbolje rješenje za poziciju centra.

Pozvani igrači su sljedeći: golmani Josip Pavić, Marko Bijač i Ivan Marcelić, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Igor Hinić, Fran Paškvalin, Maro Joković, Paulo Obradović, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Luka Bukić i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Ivan Asić, Pero Kuterovac i Damir Luketić.

– Kao aktualni olimpijski pobjednici iz Londona imamo obavezu biti jaki. Izbornik ima punu podršku Saveza za nadolazeća natjecanja. Nadamo se novim uspjesima, no tome predstoji jedan ozbiljan rad svih uključenih u rad reprezentacije. Zahvaljujem svima koji podržavaju našu vaterpolsku reprezentaciju, mi ćemo se odužiti dobrim rezultatima. Treba nas motivirati želja da budemo maksmalno dobri u svim nadolazećim utakmicama. Nadam se da ćemo u ovoj olimpijskoj godini biti pošteđeni ozljeda te da ćemo biti u punom sastavu!, izjavio je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.

Ulaznice za utakmicu FINA Svjetske lige Hrvatska – Rusija mogu se kupiti po cijeni od 30 kuna na blagajni ŠC Višnjik u Zadru. Utakmica iz Zadra u izravnom je TV prijenosu na Arenasport kanalu.

Hrvatska nakon utakmice u Zadru, 1. prosinca na dubrovačkom bazenu u Gružu, dočekuje Italiju – najtežeg protivnika u grupi C FINA Svjetske lige.

Grupe FINA Svjetske lige 2015./16.:

Grupa A – Mađarska, Grčka, Rumunjska, Gruzija

Grupa B – Srbija, Crna Gora, Španjolska, Francuska

Grupa C – Hrvatska, Italija, Rusija, Turska

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na devetodnevne pripreme u SAD, u Los Angeles, odlazi 13. prosinca. Uz FINA Svjetsku ligu, ove nas sezone u siječnju očekuje Europsko prvenstvo u Beogradu te Olimpijske igre u Rio de Janeiru u kolovozu. Generalni sponzor reprezentacije je HEP.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...