Donosimo današnji program za Artakt II.

Umjetnička organizacija Teatro Verrdi poziva vas na ARTAKT II  / identitet i LIGHTUNE.G / ROUTE 666 /Luminoakustičku vožnju gradom u subotu, 21. 11. 2015 od 19 do 22 sata, uz npomenu kako je plazak kombija ispred sv. Dominika, a ruta se dogovara s izvođačima, svaka vožnja traje oko 30 minuta, skupine su po 6 osoba ( toliki je broj mjesta u kombiju)

LIGHTUNE.G  su zadarsko / zagrebački  autorski dvojac koji  je svoj rad započeo 2011. Unikatni su po i jedinstvenoj metodi konverzije svjetla u zvuk, pri čemu koriste  fotonaponski efekt solarnih panela.

Osnova rada ROUT 666 je odnos slučajnih svjetlosnih elemenata potrebnih za nastanak zvučne slike. Šest solarnih panela postavljeno je na krov kombija i preko kompjutera spojeno na audio sistem vozila. Šestero ljudi (koliko je mjesta u kombiju) odabire šest putanja kretanja kroz grad tijekom noćne vožnje. Gradska rasvjeta ulica, izloga, reklama, ovisno o trenutnom prometu i smjeru kretanja stvara jednosatni zvučni niz. Kompozitor je u ovom slučaju vozač, a svaka izvedba je jedinstvena. Treba napomenuti i da je ovo prvi luminoakustični projekt takve vrste u svijetu.

Program za subotu pogledajte ovdje:

Ante Perković / Tajna mog neuspjeha / spoken word

Subota, 21. 11. 2015. / sv. Dominik, 21 sat

Ovaj spoken word dio je šireg projekta u razvoju ‘Tajna mog neuspjeha’. Bavi se identitetom i lažima pomoću kojih ga oblikujemo u odnosu na prostor, vrijeme i ljude koji nas okružuju.

Ante Perković (Zadar, 1973), novinar i glazbenik, autor nekoliko knjiga (‘Sedma republika’, ‘Rundek, između’, ‘Volite li Zadar?’…), posljednjih godina aktivan i u kazalištu. Surađuje s Montažstrojem (‘Mali čovjek želi preko crte’, ‘A gde je revolucija, stoko?’) i Radiofonijskim teatrom (‘Hoerspiel’, ‘Plan za bijeg’).

BEBE NA VOLE / koncert

Subota, 21. 11. 2015. / sv. Dominik, 21 i 30

Adam Semijalac poznatiji je pod imenom BEBE NA VOLE, umjetničkom projektu u kojem pokazuje rijetko uspješno spajanje različiti  indie žanrova. Njegov temeljni izraz je ipak korijenski delta  blues čiji je duh u potpunosti ulovio onim majstorskim tonom za koji se duša prodavala đavlu. Dosljedan u svom zvuku i kreativno diskografskoj neovisnosti Bebe na vole, stvara minimalistički gitaristički odsvirani ispovjedni blues i folk, uz kakvu dodanu udaraljku ili klavir stvara  mračno i zavodljivo zvukovlje na tragu starih majstora: Johna Lee Hookera, Woodya Guthrieja, Roberta Johnsona,Bukka Whitea uz povremeno zvukovno iznenađenje iz modernijeg doba.

Iako nadahnut prostranstvima korijenske američke glazbe Bebe na vole poseže i za lokalnimm naslijeđem kao u pjesmi Baba Ljuba blues, koja je nadahnuta pjevanjem njegove posedarske babe Ljube.

Album Time Of Great Depression, izdan u formi vinilnog LP  Bebe na voleće  predstaviti na ovogodišnjem  ARTAKTU II.

Off program: Teatro Verrdi / instalacija ploče na  kući / mjestu  rođenja Vladana Desnice  / Narodni trg, subota, 11 i 30

Umjetnički voditelj Teatra Verrdi: Juraj Aras,

Koncept i voditelj programa projekta ARTAKT II: Nenad Pepić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...