Zadarski OPG-ovac Marko Knežević dobio čak tri priznanja na “Jeseni u Lici”

Već tradicionalna, sedamnaesta eko-etno manifestacija „Jesen u Lici“ i ove je godine, od 2. do 4. listopada, privukla tristotinjak izlagača iz cijele Hrvatske, ali i šire. Brojna obiteljska gospodarstva predstavila su se svojom autentičnošću, nudeći posjetiteljima jedinstven doživljaj te rapsodiju proizvoda, počevši od onih ukrasnih, preko gurmanskih pa sve do onih uporabnih. Zvuci i mirisi te uvijek ugodna atmosfera, probudili su i u današnjim modernim vremenima nostalgiju, ali i ponos na običaje i težak, ali uvijek radostan način života u Lici.

Uz brojne aktivnosti u kojima su posjetitelji mogli uživati, održano je i 13. po redu ocjenjivanje meda i uručivanje diploma. I ove godine, čak nekoliko priznanja dobio je pčelar Marko, zadarski OPG-ovac. Pored dvije diplome i dva zlatna priznanja za kaduljin i vrijeskov med, Knežević je ove godine dobio i diplomu te srebrno priznanje za proizvodnju meduna. Na posljednju nagradu posebno je ponosan, budući da je u svojem obiteljsko poljoprivrednom gospodarstvu tek nedavno započeo s proizvodnjom meduna, odnosno meda životinjskog podrijetla, karakterističnog po tamnijoj boji, kao i specifičnog okusa i mirisa, koji je namijenjen slabokrvnim osobama, djeci, trudnicama i sportašima. Ovo priznanje svakako je oda Kneževićevom radu, ali i stručnosti te pedantnosti u bavljenju pčelama.

Uz žličicu domaćeg meda, život je zdraviji i ljepši, a mi se nadamo tako dočekati i sljedeće izdanje manifestacije “Jeseni u Lici”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...